Week 17, Vakantie!

Inmiddels is er weer een week voorbij en ook is bijna de maand april weer voorbij. 2 mooie wedstrijden heb ik deze maand gelopen. Eerst de hele marathon in Rotterdam op 8 april en op 22 april de halve marathon in Enschede.

Maandag 23 april,

Vandaag heb ik maar even een rustdag ingepland, ik moest nog even herstellen na die warme halve marathon in Enschede.

Dinsdag 24 april,

Vandaag was het een stuk koeler dan afgelopen zondag in Enschede. Ik besloot om nu wel even een rondje te gaan lopen. Wat een genot als het niet zo warm is om te lopen! Ik ben duidelijk geen warmweer loper! Het ging vandaag weer in een lekker ontspannen tempo! En zo liep ik in een rustige tempoduur ruim 15 kilometer!

Woensdag 25 april,

Getraind met mijn woensdagochtend loopgroep. Uit deze groep waren meer mensen die zondag in Enschede hadden gelopen. Ook zij vonden het warm. Zeker diegene die de 10 kilometer gelopen had! We gingen lekker het bos in, we pakten een paar mooie trail paden.  Ik ben gek op trailen door het bos. Dus dit was voor mij een heerlijke training!31490739_1946244855385900_2918450267892983920_n

Donderdag 26 april,

Vandaag ook weer de bospaden opgezocht! Weer een mooie ronde in de natuur gelopen. En weer wat pogingen gedaan om wat mooie foto’s te maken! Vandaag had ik een van mijn nieuwe hardloopshirts aan! Natuurlijk van Asics mijn favoriete sportmerk!

31502612_1946244738719245_7625456876940268373_n

De zon scheen, en de temperatuur was lekker. Toen ik van huis wegliep was het nog best fris, daarom had ik een lange tight aangedaan. Maar eenmaal onderweg kreeg ik het best warm. En zo had ik toch weer een mooie ronde gelopen!

31466764_1946244825385903_4430083816610608545_n
Mijn nieuwe aanwinst! 2 mooie shirts van Asics!

 

Vrijdag 27 april, Koningsdag!

Vandaag sla ik weer een training over! Even een rustdagje inlassen! Zaterdag zou ik samen met mijn dochter een keer mee trainen met de survival run verenging  in Enschede! Mijn dochter en ik doen graag obstakelruns en bij zo’n verenging kun je daar mooi kracht en technieken trainen! En mijn dochter heeft ook aangegeven dat ze niet bij een atletiek verenging wilt omdat ze liever naast het rennen ook wil klimmen en klauteren! En bij de atletiek vereniging leer je verspringen, speerwerpen, hoogspringen etc. Maar dat wil zij juist niet! En omdat ze obstakelruns erg leuk vind, past dit beter bij haar! Dat gaan we zaterdag doen. Vandaag vieren we koningsdag. In het centrum was genoeg te doen voor de jeugd. Opblaasbare stormbanen! Dus gingen we daarhen en ’s middags op verjaardag in Almere!

Zaterdag 28 april, survival training!

Vandaag ging Kirsten met de jeugd meetrainen bij de survivalrun verenging  bij het Rutbeek in Enschede. Ook ouders mochten vrij meetrainen. Dus gingen we om 8:30 richting het Rutbeek. We hadden ons van tevoren al aangemeld dat we graag een keer willen meetrainen. Zelf had ik al ooit een keer eerder daar meegetraind. Ook ter voorbereiding op mijn eerste obstakelrun. Er was toen een speciale training voor deelnemers van de Dirtkings obstakel run in Varseveld. Helaas was deze run maar eenmalig en daarna was de organisatie helaas failliet! Maar gelukkig waren en nog genoeg andere leuke obstakelruns!

Kirsten heeft inmiddels ook al wat obstakelruns gedaan. En nu wil ze er ook serieus voor gaan trainen. Mocht ze bij deze verenging willen en ik ook. Dan kunnen we ook deelnemen aan survivalruns. Deze zijn veel kleinschaliger en ook niet zulke belachelijk hoge inschrijfgelden als bij een obstakelrun!

Toen we bij het Rutbeek aankwamen stonden er al heel wat kinderen en ouders te wachten op de trainers. De sport is toch aardig populair onder de jeugd! Wat er waren veel kinderen! Nadat we ons hadden voorgesteld gingen we met een groep kinderen, een trainster en nog 2 moeders de warming up doen. Eerst een klein stukje rennen en toen we warm waren wat rek en strek oefeningen. En toen gingen we naar de klimtoestellen! Er waren netten, touwen, handgrepen van alles waar we ons op konden uitleven!

31504019_1946244702052582_2897070499770133181_n
Survival training in Enschede!

 

We kregen uitleg hoe we het beste over de verschillende obstakels konden komen. De meeste kende ik wel. Maar het kostte mij wel veel kracht in de armen! dan merk ik toch dat ik dit te weinig train! Touwklimmen kon ik wel. Maar Kirsten moest de slag toch even te pakken krijgen! Maar ook dat ging goed. Ik wist zeker dat ik de dag erna gigantische spierpijn zal krijgen! Maar als we dit vaker gaan doen, dan zal het ons wel een stuk gemakkelijker af gaan! Kirsten vond het ook helemaal geweldig! We mogen 4 keer vrij meetrainen en als we het echt leuk vinden, kunnen we lid worden! Het is best goed om dit naast het hardlopen te doen! Ik wordt er in ieder geval sterker van! En Kirsten ook! Helaas is er volgende week op 5 mei geen training, dus moeten we nog een weekje langer wachten voordat we nogmaals mee kunnen trainen!

Zondag 29 april,

Vanmorgen moest ik werken! Het was vandaag weer een heerlijk dagje, jammer dat we het weer wat we vandaag hadden niet vorige week zondag hadden! Toen was het warm! Vandaag regende het ’s morgens nog een beetje! Nadat ik thuis kwam van het werk ben ik nog even gaan lopen. Dit wordt mijn laatste loopje van de maand april! Dan sluit ik deze maand af me een totaal van 231,6 kilometer! En heb ik dit jaar totaal 1061 kilometer afgelegd! Maar de komende week zal ik niet zo heel veel kilometers gaan maken! Maar even een aantal dagen herstellen en uitrusten! Want ik heb een week vakantie en ga dan met het gezin leuke dingen ondernemen!

naamloos

Vandaar dat ik deze maand afsluit met een rustige duurloop. Ook om de spierpijn van de training van gisteren eruit te rennen! Ik voel vooral mijn bovenlichaam! Maar als ik wat meer krachttraining ga opbouwen, hoop ik dat dit ook minder zal worden! Er staan de komende tijd weer leuke evenementen op het programma! Ook die ik samen met mijn dochter wil gaan doen! Nu eerst even vakantie!

31542946_1946244625385923_7654708718629470648_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s